2 Aylık Hamilelik Belirtileri

Hamilelik anne ve çocuk arasındaki sevgi dolu bağın en kıymetli başlangıcıdır. Hamileliğinizi anlamanız için çeşitli yöntemler bulunur. Bu yöntemlere başvurmadan önce genelde hamile olup olmadığınız bazı belirtiler ile kendini gösterebilir. Hamile olduğunuzu düşünmenize sebep olan belirtiler herkesten farklı olabilir. Başka kişideki belirtiler sizde hiç kendini göstermezken o kişide olmayan belirtileri siz yaşayabilirsiniz.

Kişiden kişiye değişen hamilelik belirtileri, adet öncesi belirtilere benzeyerek sizi yanıltabilir. Bu yanlış algılamayı sonlandıracak durumlardan biri ise adet olmanız gereken süre zarfında adet olmamanız olabilir. Sperm hücresi tarafından döllenen yumurta adet olmanıza engel olarak hamilelik varlığının en belirgin belirtilerinden biri olarak karşınıza çıkar.

Dilerseniz 1 aylık hamilelik belirtileri ile ilgili de bilgi alabilirsiniz.

2 Aylık Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hamile olup olmadığınızı anlamanın en kolay yollarından biri hamilelik belirtilerini gösterip göstermediğiniz ve adetinizin gecikmesidir. Hamilelik belirtilerinin hepsine sahip olmayabilirsiniz ancak çoğunluğuna sahipseniz doğrulamak için doktora gidebilir, test yapabilirsiniz. 2 aylık hamilelik belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki maddeleri detaylıca inceleyebilirsiniz.

  • Ani duygusal değişiklikler
  • Aşırı uyuma isteği
  • Bel ağrısı
  • İştah değişiklikleri
  • Aşerme
  • Tiksinme
  • Mide bulantısı
  • El ve ayak şişmeleri
  • Hazımsızlık veya kabızlık

Bu belirtiler ışığında hamileliğinizin varlığını kolayca saptayabilir, anneliğe olan yolculuğunuza çıkmaya hazırlanabilirsiniz. Aynı zamanda 2 aylık hamilelikte kasık ağrısı pek çok kadının karşılaştığı bir hamilelik belirtisi olabilir.  Hamilelikte kasık ağrısı genellikle rahmin büyümesinden kaynaklanan ağrı olarak size yansır. Tüm bunların yanı sıra hamilelikte kanamalar gerçekleşebilir. Peki, “2 aylık hamilelikte kanama neden olur?” Hamilelikte kanamanın pek çok sebebi olabilir. Yerleşme kanaması, düşük, dış gebelik veya rahim ağzı enfeksiyonu gibi sebepler ile gebelikte kanama görülebilir. Bunların dışında 2 aylık gebelikte ilişki sonrası kanama görülebilir. Bu durum genel anlamda zararsızdır ve sıklıkla rahim ağzının yumuşaması ile meydana gelir.

2 Aylık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nasıl Olur?

Hamilelik süresince annede hem fiziksel hem de duygusal değişimler görülebilir. Bu değişiklikler her annede farklılık gösterebilir. Hamileliğiniz her ayında farklı bir değişime tanık olabilirsiniz. Siz de 2 aylık gebelikte annedeki değişiklikler ile ilgili bilgilere ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki maddeleri okuyabilirsiniz.

  • Memedeki değişiklikler: Memede uyuşma ve hassasiyet sorunları ile karşılaşabilirsiniz. İkinci ayın sonunda meme boyutunda artışı gözlemleye başlayabilirsiniz.
  • Uterustaki değişiklikler: Uterus(rahim) hamilelik süresince ağırlığı git gide artan bir organdır.
  • Koku hassasiyeti: Kokulardan tiksinmenin oldukça hassas olduğu bir dönemdir. Özellikle sigara ve parfüm gibi ağır kokulardan rahatsız olabilirsiniz.
  • Yorgunluk: Devamlı yorgunluk hissederken baş dönmesi ve baş ağrısıyla baş başa kalabilirsiniz.

Hamile annelerin en çok merak ettiklerinden birisi bebeklerinin ne kadar oldukları olabilir. Peki, “2 aylık hamilelikte bebek ne kadar olur?” Bebeğinizin boyu bu ay 15-16 mm civarındadır. Bir adet ahududu veya küçük bir çilek boyutuna ulaşmıştır.

3 aylık gebelik belirtileri 2 aylığa göre değişkenlik gösterse de, yine benzer belirtiler görülebilir.

2 Aylık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamile olduğunu öğrenen annelerin ilk hedefi sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik geçirmektir. Bu sebeple hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler oldukça önemlidir. Siz de 2 aylık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz aşağıdaki maddelere göz gezdirebilirsiniz.

  • Doktor tavsiyesiyle bebeğin gelişimi için ilk üç ay folik asit kullanımı önerilir.
  • Özellikle sabahları yaşanan bulantıları azaltmak için yağlı yiyeceklerden kaçınabiliriz.
  • Sık sık ve az olacak şekilde beslenebilirsiniz.
  • Doktorun önerisi olan vitamin ve mineralleri aksatmadan kullanabilirsiniz.
  • Paketli gıdalar ve şarküteri ürünleri yemek tercihleriniz içerisinde olmaması gerekenlerdendir.
  • Toksoplazma riski taşıyan canlılar ile temas hamilelik döneminde önerilmez.

“2 aylık hamilelikte ilişkiye girilir mi?” sorusu çoğu hamile kadın tarafından merak edilen bir sorudur. Anormal bir durum olmadıkça ve doktorunuz uygun gördükçe son 4 haftaya kadar ilişkiye girebilirsiniz. “2 aylık hamile oruç tutabilir mi?” diye düşünüyorsanız, bu konuda çeşitli görüşler ile karşılaşabilirsiniz. Bu görüşler genel olarak bakıldığında oruç tutmamanızı tavsiye eden görüşlerdir.

2 aylık hamilelikte diş çekilir mi?” sorusuna ilk 3 ay bebeğin gelişimi açısından bir hayli önemli olması sebebiyle dental işlemlerin uygun olmadığı cevap olarak verilebilir. Aynı zamanda 2 aylık hamilelikte grip olmak anne adayını olumsuz etkileyen bir durumdur. Grip olduğunuzda bol bol sıvı tüketerek doktorunuzla iletişim halinde kalmanız önemlidir.

Eğer gebeyseniz ya da gebe kalmayı düşünüyorsanız, doğum ve hamilelik sigortası hakkında bilgi almak isteyebilirsiniz.

2 aylık hamilelikte karın ağrısı neden olur?

Hamilelikte karın ağrısına sebep olabilecek birden fazla etken olsa da genel olarak bu ağrı zararsız olarak bilinir. Vücutta meydana gelen hormonal değişiklikler ve bebeğin büyümesi bu ağrılara neden olabilmektedir.

2 aylık hamilelikte karın büyür mü?

2 aylık hamilelik karnı dışarıdan görünmez. Hamilelikte karın genellikle 3.aydan sonra net bir şekilde görünür hale gelir.

2 aylık hamilelikte yolculuk yapılabilir mi?

Hamilelikte yolculuk doktor kontrolünde 34.ncü haftaya kadar yapılabilmektedir. Bu durumun yanı sıra ilk üç aylık süreçte yapılan yolculuğun yorucu olmaması bu konuda önem arz eder.

Yorum yapın