Doğru Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Saç Bakımı

Sağlıklı saçlara kavuşmak, birçok kadının hayalidir. Bakımsız ve yıpranmış saçlar; yüz bölgesindeki tüm kusurların ortaya çıkmasına neden olur. Oysa dolgun görünümlü ve doğru şekillendirilmiş saçlar sayesinde, girdiğiniz ortamdaki tüm bireylerin dikkatini çekmek mümkündür. Saç yapısı, aile geçmişinden kaynaklıdır. Fakat yanlış saç bakımı da en sağlıklı saçların dahi zamanla yapısını bozar. İlk olarak dökülme ve saç uçlarında kırılmalar görülür. Doğru saç bakımı, aslında çok kolaydır. İlk olarak saç yapısını çok iyi tanımak gerekir. Seçilen saç bakım ürünlerinin, saç yapısı ile uyumlu olması da bir o kadar önemlidir.

Doğru Saç Bakımı İçin

Saç sağlığı için bol su içmek gerekir

Saç sağlığı için bol su içmek gerekir

Saçlar ve deri, vücuttaki susuzluğun ilk belli olduğu organlardır. Az su içen insanlarda, saç kırılması ve dökülmesi çok sık görülür. Saçlar, daha cansız ve mattır. Saçın nem dengesini sağlamak için, günde en az iki litre su içmek gerekir.

Yüksek sıcaklık yayan cihazlardan kaçınmak gerekir

Yüksek sıcaklık yayan cihazlardan kaçınmak gerekir

Saç şekillendirmek amacı ile kullanılan saç düzleştirici ve maşa hatta sık kullanılan fön makinesi, saç tellerinin kırılmasına neden olur. Bu cihazları mümkün olduğu kadar az kullanmak veya en düşük sıcaklıkta kullanmak, saç sağlığı için önemlidir.

Saçı nemlendiren şampuan tercih edilmelidir

Saçı nemlendiren şampuan tercih edilmelidir

Yanlış şampuan seçimi, saç sorunlarının en büyük nedenidir. Tek bir şampuan alıp beraber kullanan aile fertlerinin, her birinin saç yapısı faklı olabilir. Ayrıca saçı en fazla iki kez şampuanlamak önemlidir. Saçtaki tüm yağı çıkartmak için çok fazla şampuan kullanmak veya şampuanı fazla miktarda uygulamak, saç kurumasına neden olur. Saç nemini dengeleyen şampuanları orantılı uygulamak, saç dökülmesini önler.

Belli aralıklar ile saç maskesi kullanmak gerekir

Belli aralıklar ile saç maskesi kullanmak gerekir

Saç sağlığı için, doğal saç maskelerinden faydalanmak gerekir. Hindistancevizi yağı veya tatlı badem gibi doğal ürünler, saç nemini dengeler. Saç bakımında kullanılan kimyasalların, saç tellerini kurutmasını önler.

Saçları uçlarından başlayarak taramak gerekir

Saçları uçlarından başlayarak taramak gerekir

Diplerinden başlayarak taranan saçta, dökülme ve yolunma daha fazladır. Hassas saç tellerini yıpratmamak için, ilk olarak saç uçlarını taramak ve sonra çok yavaş hareketlerle saç diplerine geçmek gerekir.

Yorum yapın